Boka teoriprov - Massor med information om att boka teoriprov för körkort


Boka teoriprovet hos Trafikverket

Boka Teoriprov

Ifall du är privatist är det ganska enkelt att boka teoriprovet på Trafikverkets webbplats gällande körkortsprov. Du kan både boka teoriprovet men även körprovet på samma ställe. För att kunna boka något av proven måste du logga in med ditt personliga BankID samt den kod du tidigare fått.Boka teoriprovet

Boka Teoriprov

För att boka teoriprovet går du inte på Trafikverkets sida om att Boka Körkortskorv. Det går ganska enkelt att boka teoriprovet genom att följa instruktionerna men det finns några saker som du måste tänka på.

  • Du måste ha ett BankID.
  • Du måste ha din personliga kod tillgänglig.
  • För att göra provet krävs du fotograferat dig hos Trafikverket Förarprov, eget foto gäller inte. Enklast är att ta fotot i samband med första (förhoppningsvis enda) gången du gör teoriprovet.
  • Läsa på i Körkortsboken så att du inte behöver göra om teoriprovet 950 gånger vilket är rekordet i världen.

Alla typer av teoriprov och körprov kan du själv boka på direkt hos Trafikverket webbtjänst men några få undantag. Du kan boka prov för att ta motorcykelkörkort eller tung lastbil med släå lika enkelt som du kan bokaa kunskapsprov för B-körkort. körkort kan du boka

Boka uppkörning

Boka Teoriprov

Förutom att boka teoriprovet kan du dessutom boka uppkörning på samma webbplats. För att köra upp måste bilen ha dubbelkommando så i samband med att du bokar uppkörningen bokas dessutom en av trafikverkets uppkörningsbilar som har dubbelkommando. Ifall du vill köra upp i trafikskolans bil får trafikskolan boka uppkörningen.

Kontakta Trafikverket

Du kan också kontakta Trafikverket Förarprov på 0771-17 18 19 under arbetstid om det är något gällande teoriprovet eller kunskapsprovet som du vill fråga om eller boka teoriprov även om du saknar personligt BankID.